divendres, 2 de març del 2012

FEBRER 2012!



Hem continuat l'hivern, amb la mateixa tònica que vam acabar el Gener, amb fred sec provinent de sibèria. La primera quinzena de Febrer ha estat de cru hivern, amb mínimes que han arribat a baixar dels 0ºC dos dies seguits al nostre observatori, mentre que les màximes de forma puntual i tant sols un dia, no van arribar ni als 5 graus positius, aqui al nostre observatori vam detectar 3 "nevadetes" i 1 NEVADA, que fins i tot va emblanquinar tots els cotxes. Una primera quinzena realment històrica predominada per una siberiana de primera categoria. Cal destacar que, TOT I LES 4 "NEVADETES" que hem tingut al observatori, les precipitacions han brillat per l'absència, ja que en tot el mes tant sols hem recollit 8 mm. Per tant, altre cop, passem un altre mes amb un règim hídric, substancialment més baix de la mitjana.

L'altre factor que vam tenir i va ser clau per rematar la situació de sequera que arrastrem des de pràcticament principis de Desembre, va ser el factor humitat, aquesta va arribar a estar gairebé 15 dies sense superar el 40% de mínima, degut als vents de procedència continental que estàvem tenint, i aquest fet, encara va ressecar més els sòls, boscos, etc.

Els últims 10 dies del mes, el fred rigorós, ens ha anat abandonant i ens ha deixat pas a un final de Febrer pràcticament primaveral, amb un ascens més que notable dels termòmetres.


A continuació veiem totes les dades del mes:

Temperatura màxima: 19,2ºC el dia 23.
Mitjana de les màximes: 11,82ºC

Temperatura mínima: -0,7ºC el dia 3.
Mitjana de les mínimes: 5,16ºC

Humitat Màxima/Mínima: 95% / 7%

Pressió màxima: 1028,7 hPa, dia 21.
Pressió mínima: 1010,0 hPa, dia 2.

Vent, ratxa màxima: 44,2 km/h - N (Tramuntana), el dia 6.

Precipitació: 8,2 mm.
Intensitat màxima: 29,6 mm/hr.
Dies de pluja: 4 dies.
Temperatura mínima inferior a 0ºC: 3 Dies.

Dia 3: -0,7ºC
Dia 4: -0,4ºC
Dia 13: -0,1ºC

Màxima superior a 20ºC: 0 Dies.