divendres, 2 de desembre del 2011

NOVEMBRE 2011!




Temperatura Màxima: 21,4ºC el dia 1.
Temperatura Mínima: 9,8ºC el dia 27.
Precipitació mensual: 180,2 mm (La mitjana són 70, gairebé triplicada).

Realment, sembla increïble les varietats que té el clima mediterrani. Aquest mes de Novembre, hem passat d’un extrem a l’altre.

Fins a mitjans d’Octubre, portàvem un estrés hídric important de precipitacions, des de gairebé Juliol, que les precipitacions, no regaven el territori de forma generosa.

A finals d’octubre, la meteorologia, es va decidir per començar a remullar el territori, i hem passat d’un extrem a l’altre. A finals de Novembre, amb l’últim temporal, ja vam tornar a tenir problemes d’inundacions a les comarques Gironines, quan fa qüestió de 1 mes parlàvem de sequeres.

Cal destacar també que hem passat de fer records al octubre per temperatures extremadament altes, a tornar a fer records, al Novembre, però en aquests cas, per precipitacions.

Ha sigut el segon novembre més plujós de tota la història i també el segon més càlid.
Tot i que la gent segurament associï, les pluges i el vent amb fred, tot i així, aquest novembre de fred no n’ha fet gens ni mica, i no hi ha millor manera de demostrar-ho veient els valors termomètrics, i es que al nostre observatori situat al camp del C.E.Europa, a la zona alta de Gràcia, en tot el mes de Novembre, només em baixat un dia dels 10ºC, concretament el dia 27, amb 9,8ºC, que coincideix també amb la mínima del mes.

Molts barris o districtes del centre de la ciutat, com l’eixample no s’ha baixat dels 11ºC en tot el mes, un fet també realment històric.

La pluja ha estat realment espectacular, hem tingut més d'un episodi amb 3 dies o més de precipitació, que en total han arribat a sumar aquests 180,2 mm.